Snídaně je prvním jídlem dne. Pro mnoho Španělů však zřejmě není tím nejdůležitějším. Někteří ji dokonce raději vynechávají nebo si dávají něco rychlého, co se nemusí dlouho připravovat. Pouze malé procento lidí se rozhodne připravit něco složitějšího.
Nejoblíbenější variantou však zůstávají toasty. Ačkoli někteří dávají přednost máslu, aby začali den, jsou i tací, kteří volí rostlinný olej. Pokud máte chuť na něco rafinovanějšího, můžete přidat šunku nebo rajče.
Více
Která z těchto dvou variant je lepší? Podle prohlášení dietoložky v jejím podcastu „S zázvorem a citronem“ je „pokud vám mléčné výrobky vyhovují, toast s máslem je stejně zdravý jako toast s extra panenským olivovým olejem“.
„Existují lidé, kterým mléčné výrobky nevyhovují, pak je to stejné, jako by se mě někdo zeptal: „Je sýr zdravý?“. Ano, je zdravý, pokud vám vyhovuje. Pokud nesnášíte kravské mléčné výrobky, máslo není nejlepší volbou. Vezměte si kozí nebo ovčí, a pokud nenajdete, vezměte GHI, to je rozpuštěné máslo,“ poznamenala expertka.
Více informací
Tato publikace rychle vyvolala bouřlivou reakci, hlavně kvůli máslu – a ne margarínu, který je nezdravým tukem. Dobré máslo je máslo se správným složením, získané z kozího nebo ovčího mléka.
Pro ty, kteří se ptají, jaké ingredience by mělo obsahovat, stačí se podívat na trhu, kde je napsáno „máslo“, ať už „kravské, kozí nebo ovčí“. „Jen tato ingredience,“ uzavřela.