Zjistěte, jak připravit toto klasické jídlo bez zbytečné námahy.
Masový koláč je jídlo, které v argentinské kuchyni nikdy nevyjde z módy. Tradiční varianta však může být trochu zdlouhavá kvůli času, který je potřeba na pečení v troubě.
Abyste se vyhnuli použití trouby, existuje alternativní způsob, jak toto jídlo připravit rychle a snadno na pánvi. Níže vám řekneme, jak připravit toto jídlo krok za krokem.
Jak připravit masový koláč bez trouby
Ingredience:
- 500 g mletého masa.
- 2 vejce.
- 1 střední cibule.
- 1/2 červené nebo zelené papriky.
- 1 nastrouhaná mrkev.
- 1 stroužek česneku, jemně nakrájený.
- 3 lžíce strouhanky.
- 1 lžíce petrželky nebo nakrájené zelené cibule.
- Sůl, pepř, oregano a paprika podle chuti.
- 1 čajová lžička hořčice nebo sójové omáčky (podle chuti).
- Olej na smažení.
Postup:
- Cibuli, česnek a papriku nakrájejte na jemno. Mrkev nastrouhejte.
- Na velké pánvi s trochou oleje restujte zeleninu 5-7 minut, dokud nezměkne. Odložte a nechte vychladnout.
- Mleté maso dejte do velké mísy. Přidejte restovanou zeleninu, vejce, strouhanku a koření.
- Poté vše dobře promíchejte čistýma rukama nebo lžící. Měla by vzniknout vlhká, ale hustá směs.
- Do pánve s nepřilnavým povrchem s trochou oleje dejte celou masovou směs a přitlačte špachtlí, aby měla tvar kulatého koláče, jako omeleta.
- Vařte pod pokličkou na mírném ohni 10-12 minut.
- Když spodní část ztvrdne, otočte pomocí talíře nebo pokličky a vařte z druhé strany ještě 5-7 minut, dokud se nezačne opékat a nepropeče se uprostřed.
- Podávejte s tím, co máte nejraději.
Masový koláč můžete podávat s tím, co máte nejraději.
Tipy pro vylepšení chuti
- Můžete přidat kostky sýra, které se při vaření roztaví.
- Můžete podávat s rýží, bramborovou kaší, salátem nebo dušenou zeleninou.
- Můžete také připravit porcované mini koláčky v malé pánvi.
Sbohem, troubo: jak rychle a snadno připravit masový koláč