saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Rozšlehejte vejce a nalijte je na houby. Tento recept si zaslouží zlatou medaili

Zde je zajímavý recept na plněné houby, které se liší od všech ostatních. Jejich zvláštností je, že místo složitého mletého masa je zapékáme s vejci a strouhankou. Takto se stanou skvělou snídaní nebo vynikající předkrmem na večírek.

Pečené žampiony

Velké, krásné žampiony jsou velmi vděčné houby na plnění. Takto připravené mají ideální houbovou chuť, která na rozdíl od hříbků nebo sněženek nepřevažuje nad ostatními ingrediencemi. Zároveň si zachovávají pevnou strukturu, díky čemuž se skvěle hodí jako předkrm.

Rozšlehejte vejce a nalijte je na houby. Tento recept si zaslouží zlatou medaili

Žampiony snášejí jakékoli zpracování. Podávejte je proto zapečené. V této podobě se hodí na večírek, protože se dobře jedí. Jsou navíc levné a rychlé na přípravu, což ještě více podtrhuje jejich slavnostní charakter.

Ingredience

8 velkých žampionů

2 vejce

1 malý svazek zelené cibule

1 malý svazek petržele

2 stroužky česneku

80 g strouhanky

100 g strouhané mozzarelly

Sůl

Olej na smažení

Zapečené žampiony

Velké, krásné žampiony vydlabejte, nožičky odložte stranou. Vejce rozklepněte do misky a rozšlehejte. Dochuťte solí a pepřem a nalijte do kloboučků žampionů.

Houby vyložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 200 stupňů. Mezitím nakrájejte šalotku, zeleninu a oloupané stroužky česneku.

Rozšlehejte vejce a nalijte je na houby. Tento recept si zaslouží zlatou medaili

Na pánvi rozehřejte lžíci másla. Vložte nakrájenou zeleninu, dochuťte solí a pepřem. Smažte, dokud nezměkne.

K zelenině přidáme strouhanku. Smažíme, dokud nezíská zlatavou barvu. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

V samostatné misce smícháme mozzarellu a nakrájené nožičky hub. Pokud jsou velmi dřevnaté, můžeme je předem osmažit na malém množství másla. Smíchejte ingredience, dochuťte solí a pepřem.

Na houby dáme lžíci strouhanky s bylinkami. Vše pokryjeme sýrem s houbami. Pečeme dalších 15 minut, dokud se sýr nezapeče.

Rozšlehejte vejce a nalijte je na houby. Tento recept si zaslouží zlatou medaili
Přesunout se na začátek