saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Posiluje celý organismus a snižuje hladinu cukru. Zalijte mlékem a pijte každý den

Tato přísada by měla být součástí stravy každého z nás. Díky obsahu vitamínů a minerálů je tento produkt považován za mimořádně prospěšný pro zdraví a představuje alternativu k hotovým doplňkům stravy. Seznamte se s jeho vlastnostmi a přesvědčte se, že stojí za to ho konzumovat.

Proč je dobré jíst včelí pyl?

Pro správnou činnost a fungování organismu je zapotřebí mnoho vitamínů a živin. Díky nim se cítíme lépe a zůstáváme dlouho zdraví. Aby byl organismus zásoben těmito nezbytnými složkami, je důležité dodržovat správnou stravu. Někdy je také nutné doplnit stravu. V takových případech se obvykle sahá po lécích z lékárny.

Posiluje celý organismus a snižuje hladinu cukru. Zalijte mlékem a pijte každý den

Ukázalo se však, že je možné a vhodné vsadit na produkty přírodního původu. Jedním z nich je včelí pyl. Ukazuje se, že tento alternativní doplněk obsahuje mnoho cenných složek a má prospěšné vlastnosti. Níže vám řekneme, jak využít jeho výhody.

Vlastnosti včelího pylu

Tuto složku stojí za to přidat do jídelníčku kvůli její nutriční hodnotě. Včelí pyl je bohatý zejména na bílkoviny, sacharidy, aminokyseliny a mastné kyseliny. Zvláštní pozornost si zaslouží bohatý obsah vitamínů. Jedná se především o vitamíny skupin A, B, C, D, E, P a H. Složení je obohaceno o minerály: draslík, železo, zinek, bór, selen, stříbro a hořčík.

Pro organismus jsou to cenné a nezbytné složky. Pravidelná konzumace včelího pylu zvyšuje chuť k jídlu, metabolismus a zlepšuje bakteriální flóru. Konzumace pylu se doporučuje zejména lidem trpícím cukrovkou. Tato složka zvyšuje produkci inzulínu a zároveň snižuje hladinu cukru v krvi.

Zajímavé je, že včelí pyl pomáhá posilovat imunitu, proto by se měl konzumovat v podzimním a zimním období. Tato složka také ovlivňuje nervový systém, snižuje hladinu stresu a pomáhá zvyšovat koncentraci, což může být v dnešní době velmi užitečné.

Posiluje celý organismus a snižuje hladinu cukru. Zalijte mlékem a pijte každý den

Jak konzumovat včelí pyl?

Včelí pyl při správném použití dodá organismu všechny potřebné živiny. Nejlepší způsob konzumace je ve formě nápoje. Stačí pyl zalít mlékem nebo vodou a důkladně promíchat. Směs by se měla konzumovat denně půl hodiny před jídlem.

Je však důležité dodržovat správné proporce. Dospělým a dětem starším 12 let se doporučuje preventivně užívat 20 g včelího pylu. Děti ve věku od tří do pěti let by neměly konzumovat více než 10 g. Pro děti ve věku od pěti do dvanácti let je určena dávka o hmotnosti 15 g.

Posiluje celý organismus a snižuje hladinu cukru. Zalijte mlékem a pijte každý den
Přesunout se na začátek