Barevná kapusta v palačinkovém těstíčku je vynikající předkrm, který nevyžaduje žádné další přísady kromě omáčky, například česnekového dipu na bázi jogurtu s přidáním jemně nakrájené zelené cibulky. Jídlo lze podávat také se salátem z čerstvé zeleniny, například zralých rajčat a cibule.
Ingredience
- 1 mladý kapustový kel
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- 200 ml kefíru
- asi 100 g pšeničné mouky
- sůl, pepř, chilli vločky (podle chuti)
- rostlinný olej (na smažení)
Ingredience
- 1 mladý zelný kel
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- 200 ml kefíru
- cca 100 g pšeničné mouky
- sůl, pepř, chilli vločky (podle chuti)
- rostlinný olej (na smažení)
Postup
1
Rozklepněte vejce do misky a smíchejte s předem nasekanými stroužky česneku. Rozšlehejte, aby se česnek rozemlel a vejce dobře rozšlehaly.
2
Smíchejte vejce s kefírem. Postupně přidávejte mouku a míchejte do hladka. Mouky by mělo být tolik, aby těsto mělo konzistenci husté smetany.
3
Těsto dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a chilli vločkami. Nechte odležet, zatímco se připravuje zelí.
4
Rozdělte barevné zelí na růžičky. Uvařte je do polomäkka v osolené vroucí vodě (vařte asi 5-6 minut). Sceďte vodu a nechte vychladnout.
5
Rozpalte olej na pánvi. Těsto promíchejte. Květáky namáčejte do těsta a smažte dozlatova – asi 2 minuty z každé strany.
6
Smažené květáky odložte na papírový ubrousek, aby se vsákla přebytečná mastnota.