saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Barevná kapusta v palačinkovém těstíčku

Barevná kapusta v palačinkovém těstíčku je vynikající předkrm, který nevyžaduje žádné další přísady kromě omáčky, například česnekového dipu na bázi jogurtu s přidáním jemně nakrájené zelené cibulky. Jídlo lze podávat také se salátem z čerstvé zeleniny, například zralých rajčat a cibule.

Barevná kapusta v palačinkovém těstíčku

Ingredience

  • 1 mladý kapustový kel
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml kefíru
  • asi 100 g pšeničné mouky
  • sůl, pepř, chilli vločky (podle chuti)
  • rostlinný olej (na smažení)

Ingredience

  • 1 mladý zelný kel
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 200 ml kefíru
  • cca 100 g pšeničné mouky
  • sůl, pepř, chilli vločky (podle chuti)
  • rostlinný olej (na smažení)

Barevná kapusta v palačinkovém těstíčku

Postup

1

Rozklepněte vejce do misky a smíchejte s předem nasekanými stroužky česneku. Rozšlehejte, aby se česnek rozemlel a vejce dobře rozšlehaly.

2

Smíchejte vejce s kefírem. Postupně přidávejte mouku a míchejte do hladka. Mouky by mělo být tolik, aby těsto mělo konzistenci husté smetany.

3

Těsto dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a chilli vločkami. Nechte odležet, zatímco se připravuje zelí.

4

Rozdělte barevné zelí na růžičky. Uvařte je do polomäkka v osolené vroucí vodě (vařte asi 5-6 minut). Sceďte vodu a nechte vychladnout.

5

Rozpalte olej na pánvi. Těsto promíchejte. Květáky namáčejte do těsta a smažte dozlatova – asi 2 minuty z každé strany.

6

Smažené květáky odložte na papírový ubrousek, aby se vsákla přebytečná mastnota.

Barevná kapusta v palačinkovém těstíčku
Přesunout se na začátek