Dietologové nám připomínají, že vejce jsou jedním z nejlepších produktů, které si můžeme připravit k snídani. O tom, co bychom měli vědět o jejich výživových vlastnostech, hovoří dietolog. B
Vejce k snídani – dobrý nápad? Dietolog vyvrací mýtus o výživě
Vejce k snídani – dobrá volba? Podle dietologa jednoznačně ano. „Vejce v současné době patří mezi nejzdravější potraviny,“ zdůrazňuje odborník a dodává, že nejcennější jsou ekologická a venkovská vejce.
Ve svém videu, které již zhlédlo více než milion lidí, odborník vysvětluje, že vejce lze připravit různými způsoby: od klasické míchanice po omeletu nebo vejce Benedikt. Doporučuje však přizpůsobit množství vajec tomu, jak jsme hladoví – pro některé stačí dvě, ale podle jeho názoru ani deset neublíží, pokud to cítíme jako nutné. Sám dietolog snídá až sedm vajec.
Navzdory tomu stále existuje mýtus o údajně škodlivém vlivu vajec na zdraví, kterého se někteří uživatelé internetu nemohou zbavit.
Všechny obavy lze vyřešit jednoduchým pravidlem: vybírat produkty nejvyšší kvality. Podle jeho názoru mají vejce od slepic chovaných ve volném výběhu nebo ekologicky čistých slepic nejvyšší nutriční hodnotu a neobsahují potenciální nebezpečí spojené s masovou produkcí.