Snadno se připravuje a díky složce zvané grenetin pomáhá bojovat proti věkovým změnám.
Želé s ovocem.
Kolagen je důležitá bílkovina, která udržuje pružnost a pevnost pokožky a přispívá ke zdraví kloubů a kostí. Existují však přirozené způsoby, jak stimulovat jeho produkci, například konzumace určitých potravin a nápojů. Kromě toho je kolagen jednou z nejrozšířenějších bílkovin v lidském těle, která hraje důležitou roli ve struktuře kůže, kostí, vazů a šlach. S postupem času se přirozená produkce kolagenu snižuje, což vede k vráskám, ochabnutí pokožky a bolestem kloubů. Proto je důležité najít způsoby, jak jeho produkci podpořit pomocí stravy. Existuje velmi jednoduchý recept, který si můžete připravit doma, je vhodný pro seniory a velmi osvěžující.
Jedná se o želatinu, která se snadno připravuje a pomáhá bojovat proti stárnutí. Je také skvělým receptem na oslavu Světového dne želatiny. Obsahuje totiž látku zvanou grenetin. Jedná se o derivát zvířecích kostí a chrupavek, který dodává tělu značné množství kolagenu.
Recept na domácí želatinu, která pomáhá bojovat proti stárnutí
Recept a výhody želatiny
Tento jednoduchý dezert posiluje nehty, vlasy a klouby. Ale kromě toho se želatina vyznačuje bohatým obsahem minerálů, vápníku, hořčíku a fosforu. Nejlepší na tom je, že přípravu ovocné želatiny doma je velmi jednoduchá. Budete potřebovat pouze následující ingredience:
- 500 ml přírodního džusu (pomerančového, citronového, jahodového nebo jakéhokoli jiného ovoce podle vaší volby).
- 3 lžíce práškové želatiny bez příchuti nebo 6 listů želatiny.
- 2-3 lžíce medu nebo sladidla podle chuti (podle chuti).
- Čerstvé ovoce nakrájené na kousky (podle chuti)
Recept na želatinu, krok za krokem
Nejprve je třeba želatinu namočit. Pokud používáte želatinu v prášku, přidejte tři lžíce do 100 ml studené vody a nechte 5-10 minut odstát, aby se želatina namočila. Pokud používáte želatinové plátky, namočte je na 5 minut do studené vody. Poté zahřejte ovocný džus v malém hrnci na mírném ohni, ale nepřiveďte k varu.
Dalším krokem je přidání namočeného želatinu a míchání, dokud se úplně nerozpustí a nevzniknou hrudky.
Nakonec pro dodání další chuti a textury vložte čerstvé ovoce do jednotlivých formiček nebo do velké formy na želé. Tím také dodáte svému dezertu vitamíny a živiny.