saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Nestačí jen konce oříznout. Přidejte do fazolí lžičku této tekutiny

Jak uvařit fazole, aby nechutnaly jako noční můra z mateřské školky? Stačí na konci vaření přidat jednu jednoduchou ingredienci, která zlepší jejich strukturu a barvu. Fazole budou křupavé a chutné – děti budou nadšené a vy budete překvapeni tichem během oběda.

Zelené, žluté, nebo možná fialové? V sezóně chřestu je v mé kuchyni místo pro jakékoli množství a jakoukoli barvu. Je to jedna z mých oblíbených zelenin – hlavně proto, že se skvěle hodí k mnoha jídlům. Ráno ji přidávám do míchaných vajec, v poledne zapékám pod bešamelem a večer podávám studenou.

Nestačí jen konce oříznout. Přidejte do fazolí lžičku této tekutiny

Jak zesílit barvu fazolek?

Nejprve odkrojím konce a spolu s nimi odstraním podélnou žilku. Poté fazolky omyju pod tekoucí vodou, zaliju studenou vodou a vařím 10–15 minut. Čas od času zkontroluji měkkost, protože nechci, aby se fazole rozvařila – doba vaření závisí na velikosti lusků.

Aby fazole zachovaly krásnou barvu, na konci vaření přidám lžičku citronové šťávy. Pro zvýraznění chuti přidám ještě půl lžičky soli a trochu cukru, jak mi poradila babička.

To se vždy vyplatí udělat po uvaření fazolí

Nestačí jen konce oříznout. Přidejte do fazolí lžičku této tekutiny

Další věc, kterou vždy dělám, je blanšírování: fazole vyložím na cedník a poliju ledovou vodou z kohoutku. Tímto způsobem dokončím proces přípravy lusků, díky čemuž nezměknou více, než je třeba, a prostě lépe chutnají.

V létě je ráda podávám večer s jednoduchými přílohami v italském stylu. Smíchám je s olivovým olejem a velmi jemně nakrájeným česnekem a posypu strouhaným parmazánem.

Nestačí jen konce oříznout. Přidejte do fazolí lžičku této tekutiny
Přesunout se na začátek