saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

V létě přidejte do masa a vytvarujte karbanátky. V životě jsem nejedla lepší karbanátky

Karbanátky v letní, sváteční variantě – jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Křupavé zvenku, jemné uvnitř a tak chutné, že celá rodina vždycky žádá přídavek. Jedna porce nikdy nestačí.

Frikadéle v této variantě budou chutnat všem

Tradiční frikadéle se připravují z vepřového masa, nejlépe z plece, kýty nebo krku. Do hmoty přidáme samozřejmě vejce, namočený chléb, cibuli a koření. Obvykle je to sušený majorán, sůl a pepř.

V létě však místo majoránky přidávám bylinky, které rostou na mé zahradě. Přiměřené množství čerstvé petrželky a libečku udělá karbanátky prostě dokonalé. Karbanátky podávám k obědu s mizerií nebo fazolemi a bramborami s koprem.

Do mletého masa na karbanátky vždy přidávám hořčici. Díky octu je maso ještě jemnější a vzdušnější. Je to jedna z nejlepších přísad, které stojí za to přidat.

V létě přidejte do masa a vytvarujte karbanátky. V životě jsem nejedla lepší karbanátky

Recept na karbanátky z mletého masa s libečkem

Do karbanátků z mletého masa se obvykle přidává celé vejce. V tomto receptu však přidáváme na oleji osmaženou cibuli a hořčici, proto do směsi přidáváme pouze jeden žloutek. To stačí, aby se ingredience spojily a maso získalo ideální konzistenci.

Ingredience

500 g mletého masa, například z vepřové plece

1 žloutek

1 červená cibule

ztvrdlý baget

mléko na namočení

1 čajová lžička delikátní hořčice

1 čajová lžička soli

½ čajové lžičky pepře

1 polévková lžíce nasekaného libečku

1 polévková lžíce nasekané petržele

strouhanka

olej na smažení

V létě přidejte do masa a vytvarujte karbanátky. V životě jsem nejedla lepší karbanátky

Jak připravit chutné kotlety?

Rozdrobit housku a zalít mlékem, poté důkladně vymačkat. Cibuli nastrouhat na struhadle a osmažit na oleji, přendat do misky. Přidat mleté maso, housku, žloutek a hořčici. Chvíli promíchat, poté přidat sůl, pepř, nasekanou petrželku a libeček.

Ingredience znovu promíchejte, aby se dobře spojily. Z hmoty vytvarujte kotlety a obalte je strouhankou. Smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte s oblíbenou přílohou, dobrou chuť.

V létě přidejte do masa a vytvarujte karbanátky. V životě jsem nejedla lepší karbanátky
Přesunout se na začátek