saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Ani cukrářská, ani máslová: tak se připravuje „diplomatická“ krémová náplň, hlavní ingredience cukrářských výrobků, o které ví jen málokdo.

Jakmile tuto krémovou náplň ochutnáte, budete nadšeni, protože kromě lahodné chuti má také velmi příjemnou konzistenci, která se rozplývá na jazyku.

Pokud máte rádi pečivo a rádi překvapujete své blízké lahodnými dorty, koláči nebo jinými sladkými pochoutkami, dnes vám nabízím málo známý recept, který je opravdu vynikající. Jedná se o krém diplomate nebo crème diplomate. Tento základní krém francouzského pečiva obvykle používám jako náplň nebo polevu piškotových dortů, ale skvěle se hodí i na listový koláč, palačinky nebo domácí muffiny.

Ani cukrářská, ani máslová: tak se připravuje „diplomatická“ krémová náplň, hlavní ingredience cukrářských výrobků, o které ví jen málokdo.

Tento krém, vytvořený v 19. století cukrářem pracujícím na velvyslanectví, úspěšně kombinuje klasický cukrářský krém se šlehanou smetanou a listy želatiny. Šlehaná smetana dodává směsi vzdušnost a promění ji v nadýchaný krém s texturou mousse. Želatina dodává konečnému výsledku hustotu a konzistenci.

Ingredience

  • 500 mililitrů mléka
  • 80 gramů cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový lusk
  • 50 gramů kukuřičné mouky
  • 200 gramů šlehačky (minimálně 35 % tuku)
  • 4 gramy listové želatiny

1. Nalijte mléko

Nalijte mléko do hrnce, přidejte vanilkový lusk a zahřejte. Sundejte z ohně, než začne vřít, a nechte louhovat.

2. Připravte cukrářský krém

Do misky dejte žloutky a cukr a dobře vyšlehejte do bílé barvy. Kukuřičnou mouku rozřeďte malým množstvím přecezeného mléka a přidejte k žloutkům. Promíchejte a za stálého míchání přilijte zbytek mléka. Vraťte na oheň (velmi slabý) a neustále míchejte, dokud hmota nezhoustne. Sejměte z ohně.

3. Navlhčete želatinu

Zatímco připravujete krém, dejte želatinu do misky s velmi studenou vodou a nechte ji navlhčit (asi 5 minut).

4. Smíchejte s krémem

Dejte 500 gramů krému do misky, přidejte dobře vymačkaný želatin, promíchejte, aby se rozpustil, a nechte úplně vychladnout na pokojovou teplotu. Aby se během chladnutí nevytvořila kůrka, přikryjte potravinářskou fólií (tak, aby se dotýkala povrchu krému).

5. Přidejte smetanu

Smetanu vyšlehejte mixérem do husté konzistence a postupně ji přidávejte do krému, pečlivě míchejte. Pokud krém příliš ztuhne, vyšlehejte ho mixérem, aby znovu získal krémovou konzistenci.

6. Nechte odležet

Když přidáte všechnu smetanu, misku zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 4 hodiny do lednice.

Tipy pro přípravu diplomatického krému

Cukrářský krém se obvykle aromatizuje vanilkou, ale můžete si vybrat i jiné příchutě. Můžete například přidat citronovou nebo pomerančovou kůru, skořici… Místo vanilky jsme použili vanilkový lusk, ale můžete použít i několik kapek esence.

Při míchání krému se nespěchejte. Čím více mícháte, tím krémovější bude a nevzniknou nepříjemné hrudky.

Diplomatický krém můžete připravit předem. Ale určitě ho uchovávejte v lednici v cukrářském sáčku. Až ho budete potřebovat, bude připravený k naplnění jakéhokoli dezertu.

Aby se smetana dobře vyšlehala, ujistěte se, že je dobře vychlazená. A pokud je to možné, všechny kuchyňské náčiní by také mělo být velmi studené.

Ani cukrářská, ani máslová: tak se připravuje „diplomatická“ krémová náplň, hlavní ingredience cukrářských výrobků, o které ví jen málokdo.

Recepty na vyzkoušení diplomatického krému

Pokud chcete objevit několik dezertů, do kterých můžete přidat diplomatický krém, podívejte se sem:

  • Pepitos s náplní. Tyto pečené buchty s krémovou náplní (nebo diplomatickou, pokud chcete) jsou ideální jako svačina nebo jako závěrečný chod speciálního oběda a na vašem stole budou mít velký úspěch. Před podáváním se obalují v cukru.
  • Trubky z listového těsta s náplní. Ačkoli se tento recept může zdát složitý, ve skutečnosti je velmi jednoduchý na přípravu. Trubky se připravují z hotových listů listového těsta a kovových válců.
  • Profiterolky s náplní. Tyto malé sladkosti z lehkého těsta (nazývaného vařené) lze naplnit truffle, šlehačkou, krémem nebo také naším diplomatickým krémem. V každém případě budou vypadat skvěle.
  • Listový koláč s krémem a ovocem. Křupavá listová základna v kombinaci s jemností krému (cukrářského nebo diplomatického) a svěžestí ovoce je opravdovým požitkem. Navíc vypadá tak krásně, že vaši hosté si budou myslet, že jste ho koupili v cukrárně.
Ani cukrářská, ani máslová: tak se připravuje „diplomatická“ krémová náplň, hlavní ingredience cukrářských výrobků, o které ví jen málokdo.
Přesunout se na začátek