saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Potravinářský inženýr: „Pokud budete avokádo skladovat ve vodě, vytvoříte ideální prostředí pro rozvoj bakterií.“

Expertka dala ideální radu, jak se vyhnout velkému množství odpadu z tohoto produktu.

Každodenní konzumace ovoce je jednou z nejoblíbenějších rad odborníků, i když každý spotřebitel má své oblíbené ovoce. V současné době patří mezi nejmódnější produkty avokádo, které je díky vysokému obsahu živin, vlákniny a dalších biologicky aktivních složek velmi univerzální ingrediencí v kuchyni.

Ačkoli ho mnozí považují za „superpotravinu“ kvůli množství živin, které mu připisují, ve skutečnosti není jeho skladování tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. O tom nám pověděla potravinářská inženýrka.

Potravinářský inženýr: „Pokud budete avokádo skladovat ve vodě, vytvoříte ideální prostředí pro rozvoj bakterií.“

Co byste neměli dělat, abyste avokádo uchovali

Uchovat avokádo a zabránit jeho zkažení, ať už v uzavřené nebo otevřené formě, je poměrně obtížné. Někteří k tomu používají nádobu naplněnou vodou, do které vloží ovoce, ale potravinářská inženýrka tento způsob označila za „nesprávný“.

Jde o to, že uzavření nádoby a ponechání avokáda na několik dní může představovat zdravotní riziko. Vytvoříte tak ideální prostředí pro rozvoj bakterií, které mohou proniknout dovnitř plodu a způsobit onemocnění.

Jedná se o jeden z nejpopulárnějších způsobů skladování, který je však kontraindikován. Jinou metodou je položit avokádo vedle banánu, protože ten „vylučuje ethylen, který urychluje zrání ovoce“.

Potravinářský inženýr: „Pokud budete avokádo skladovat ve vodě, vytvoříte ideální prostředí pro rozvoj bakterií.“

Jak správně skladovat avokádo

Existuje mnoho triků, jejichž cílem je uchovat toto ovoce a zabránit jeho zkažení. První z nich se používá, když je ovoce dostatečně zralé, a v tomto případě je nejlepší „uložit ho do ledničky“.

Pokud je avokádo již otevřené, doba skladování se výrazně zkracuje, proto je třeba na celou zelenou část plodu nakapat citronovou šťávu. Skladujte ho v nádobě s nakrájenou cibulí, citron mění pH povrchu, což zabraňuje černění. „Další možností je pokrýt ho vrstvou oleje“. Pomocí tohoto jednoduchého triku „zabráníte přímému kontaktu kyslíku s povrchem avokáda“, uzavřela expertka.

Potravinářský inženýr: „Pokud budete avokádo skladovat ve vodě, vytvoříte ideální prostředí pro rozvoj bakterií.“
Přesunout se na začátek