Nejjednodušším koláčem s jahodami je obyčejný piškotový korpus. Na druhém místě je ten, který vám zde představujeme. Pudinková hmota dodává koláči rozmanitost a je skvělým podkladem pro naše oblíbené sezónní ovoce.
Koláč se jahodami
Tento rychlý koláč se velmi snadno připravuje. Stačí dvě ingredience. Jednou z nich je křehké těsto. Abychom vytvořili kontrast s pevným základem, proložíme ho pudinkovou hmotou, do které přidáme jahody v samostatné vrstvě.
Jahody v pudinku
Ingredience
400 g jahod
200 g pšeničné mouky
750 ml mléka
4 žloutky
220 g másla
110 g cukru
1 čajová lžička prášku do pečiva
2 sáčky vanilkového pudinku bez cukru
Rychlé jahodové sušenky
Krok 1. V misce smíchejte 200 g teplého másla, 60 g cukru, prášek do pečiva a prosátou mouku.
Krok 2. Těsto promíchejte a poté vypracujte na suchou, hladkou hmotu.
Krok 3. Těsto rozdělte na dvě části. Menší část zmrazte, větší část vyložte na dno plechu a pečte 20 minut
Krok 4. V hrnci přiveďte k varu mléko. Přidejte pudink a cukr a když zhoustne, přidejte také máslo
Krok 5. Pudink přikryjte fólií a nechte vychladnout
Krok 6. Pudinkovou hmotu rozetřete na sušenkové dno, uhlaďte a pokryjte jahodami.
Krok 7. Na jahody nastrouhejte zmrazenou část těsta.
Krok 8. Pečte 40 minut a posypte moučkovým cukrem.