saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Na tyto vareniki s bobulemi čekám celý rok. Tajemství jejich chuti spočívá v těstě

Nejen ruské a s masem. Seznamte se s nejjednodušším receptem na pelmeny s lesním ovocem a připravte si je k obědu. Právě teď je sezóna těchto plodů, takže s jejich dostupností nebude nejmenší problém. Klíčem k úspěchu je v tomto případě ingredience, která musí být v těstě.

Jak připravit pelmeny s lesním ovocem?

Přípravu pelmení začněte hnětením těsta. Vzhledem k tomu, že náplň tvoří ovoce, které obsahuje hodně šťávy, je třeba těsto obohatit malým množstvím oleje. Do mísy nasypte mouku, nalijte teplou vodu a olej. Smíchejte ingredience a poté těsto uhněťte. Mělo by být pružné a hladké.

Na tyto vareniki s bobulemi čekám celý rok. Tajemství jejich chuti spočívá v těstě

Bobule umyjte a dejte do mísy. Posypte je cukrem a důkladně promíchejte. Těsto rozválejte na tenkou vrstvu a pomocí sklenice z něj vykrojte kruhy. Do středu každého z nich dejte bobule a okraje těsta slepte, čímž vytvoříte pelmeny.

Do hrnce nalijte vodu a přidejte špetku soli. Přiveďte vodu k varu. Vložte pelmeni a vařte je asi 2-3 minuty po vyplavení na povrch.

Pelmeni s bobulemi z několika ingrediencí

Pelmeni podle tohoto receptu mají tu výhodu, že se připravují z velmi malého množství ingrediencí. Potřebujete ingredience na těsto a také ovoce a přísady, které zaručí správnou chuť. Jak jsme již zmínili na začátku, do těsta je třeba přidat máslo. Do jiných druhů pelmení se tato ingredience nepřidává, ale v tomto případě je nezbytná, protože těsto bude pevnější a méně propustné. Díky tomu se pelmeni nerozpadnou během vaření a náplň nevyteče na povrch.

Ingredience:

300 g pšeničné mouky

1 sklenice teplé vody

30 ml oleje

asi 250 bobulí

30 g cukru

voda

sůl

 

Sezóna pelmení s bobulemi

Na tyto vareniki s bobulemi čekám celý rok. Tajemství jejich chuti spočívá v těstě

Na konci června se v lesích, a tedy i na trzích, objevují bobule. Plody jsou k dispozici pouze do konce července, proto je třeba si pospíšit a připravit z nich jídla právě teď. Jedním z nejlepších jsou pelmeni s bobulemi. Každý má svůj vlastní způsob jejich přípravy, ale ne každý může zaručit, že pelmeni se povedou. Nejčastějším problémem je, že se během vaření rozpadají. Z tohoto důvodu jsme v výše uvedeném receptu uvedli, jak tomu zabránit. Jídlo se povede a bude chutnat, pokud budete postupovat podle všech pokynů. K dokonalé chuti chybí už jen doplňky, jako je cukr, rozpuštěné máslo, smetana nebo jogurt.

Na tyto vareniki s bobulemi čekám celý rok. Tajemství jejich chuti spočívá v těstě
Přesunout se na začátek