Majonéza není jen přísada do salátů a vajec. Jak se ukazuje, lze z ní připravit také… karbanátky bez masa. Naučte se recept na toto neobvyklé jídlo a připravte si ho k obědu. Nikdo neuvěří, z čeho je vyrobeno.
Recept na karbanátky z majonézy
Nalijte vodu do pánve a přiveďte k varu. Po minutě přidejte majonézu a promíchejte ingredience. Když se spojí, přidejte cukr a sůl. Přidejte mouku, promíchejte, aby vzniklo plastické těsto bez hrudek. Přendejte ho do misky.
Brambory oloupejte, umyjte a uvařte v osolené vroucí vodě. Poté přidejte máslo a rozmačkejte šťouchadlem. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vysypte do misky. Promíchejte.
Těsto připravené na začátku rozdělte na kousky a vytvarujte z nich kuličky. Každou z nich rozválejte na tenkou placku. Do středu dejte náplň, těsto slepte a vytvarujte podlouhlé karbanátky. Na pánvi rozehřejte velké množství oleje, vložte kotlety a smažte je, dokud nezískají zlatohnědou barvu.
Majonéza a přísady
Majonéza není jediná ingredience, kterou budete potřebovat. Neobvyklé kotlety lze připravit pouze s přidáním dalších ingrediencí. Budete také potřebovat suroviny na náplň. V tomto případě se jedná o brambory a sýr. Důležité jsou také přísady, které zajistí správnou chuť. Je nutné dodržet správné poměry, proto jsme je uvedli spolu se surovinami v seznamu níže.
Suroviny:
75 g majonézy
15 g cukru
3 brambory
350 g pšeničné mouky
100 g taveného sýra v kostkách
máslo
7 g soli
250 ml vody
Karbanátky jinak
Karbanátky zaujímají v naší kuchyni zvláštní místo. Obzvláště oblíbené jsou řízky a karbanátky z mletého masa, které jsou považovány za jedny z nejlepších. Bohužel méně oceňujeme kotlety bez kostí, které si svou chutí také zaslouží pozornost. Potvrzuje to například výše uvedený recept. Jedná se o zajímavou alternativu, která jako oběd potěší i ty, kteří si jídlo bez porce masa nedokážou představit. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že to stálo za to.