Co je to polévka?
Polévka je velmi univerzální jídlo. Proč? Protože se dá připravit na mnoho různých způsobů. Polévka však není jen o chuti, ale především o výživové hodnotě.
Polévky jsou totiž skutečným zdrojem zeleniny a stojí za to je jíst, protože v nich najdeme potraviny, které často zapomínáme zařadit do našeho každodenního jídelníčku. Měly by být součástí našeho jídelníčku, protože jsou zdrojem vitamínů a minerálů, které náš organismus velmi potřebuje.
Polévky jsou také lehké a snadné na přípravu, často je lze uvařit v jednom hrnci, aniž byste zašpinili další nádobí. Je však dobré zpestřit si každodenní obědy. Proto bylo vytvořeno mnoho receptů na tento pokrm.
Rychlá polévka k obědu
Salátová polévka je skvělá volba k obědu. Je to určitě příležitost vyzkoušet něco nového. K její přípravě budeme potřebovat následující ingredience.
Ingredience
1 litr venkovské podmáslí
300 g slaniny
1 cibule
1 salát
1 kg brambor
sůl
3 lžíce pšeničné mouky
0,5 litru kefíru
Jak připravit chutnou polévku salátiorka?
Tato polévka horalů je opravdovou delikatesou a skvělou alternativou k tradičním pokrmům.
Nejprve oloupeme, umyjeme a nakrájíme brambory na kostky a vložíme je do hrnce s osolenou vodou. Poté postavíme na sporák a vaříme.
Mezitím do samostatného hrnce vložíme nakrájenou slaninu a také postavíme na sporák na střední teplotu, aby se pomalu rozpustila. Salát umyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Když se po několika minutách slanina rozpustí, přidáme k ní nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji osmažíme do sklovata. Poté přidáme mouku, znovu promícháme a pokračujeme v smažení na mírném ohni po dobu několika minut. Poté přilijeme podmáslí a pokračujeme v zahřívání, občas zamícháme. Mezitím přidáme salát a všechny ingredience dobře promícháme, poté přilijeme kefír. Ochutíme solí a pepřem.
Polévku přivedeme k varu a občas zamícháme.
Na závěr dáme brambory na talíř, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou zelenou cibulkou. Takto připravené jídlo určitě udělá dojem na rodinné večeři.