saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Udělejte to po uzavření sklenic a okurky budou dokonalé. Tak to dělají nejlepší hospodyňky.

Chcete, aby vaše nakládané okurky nebyly uvnitř prázdné a měkké, ale byly dokonale křupavé a voňavé? Naučte se jednoduchý trik nejlepších hospodyňek, díky kterému budou nakládané okurky vždy dokonalé.

  • Díky tomuto jednoduchému triku budou nakládané okurky dokonalé
  • Okurky nebudou uvnitř měkké a duté, ale křupavé a voňavé
  • Tento způsob používají nejlepší hospodyňky.

Nakládané okurky jsou nepostradatelnou součástí české kuchyně – doplňují sendviče nebo saláty. Každý, kdo je alespoň jednou zkusil nakládat sám, však dobře ví, že to není tak jednoduché. Okurky jsou často příliš měkké nebo uvnitř prázdné, a dokonce i bez chuti. Co tedy dělat, aby byly nakládané okurky chutné, křupavé a voňavé? Nejlepší hospodyňky na to mají svůj způsob.

Udělejte to po uzavření sklenic a okurky budou dokonalé. Tak to dělají nejlepší hospodyňky.

Nakládané okurky – recept nejlepších hospodyňek

Nejlepší hospodyňky znají svůj tajemství, jak nakládat dokonalé okurky. Udělejte to hned po uzavření sklenic a okurky budou dokonalé. Podívejte se na recept:

1. Vyberte vhodné okurky. To je velmi důležité. K nakládání se hodí pouze čerstvé a pevné okurky, nejlépe sklizené v ten samý den. Vyhněte se přezrálým okurkám s nadbytkem hnojiv. Před vložením do sklenice je důkladně umyjte a odkrojte konce.

2. Připravte nálev. Na litr převařené a vychlazené vody přidejte 1 čajovou lžičku nejodované kamenné soli a 1 plochou čajovou lžičku cukru. Důkladně promíchejte.

3. Okurky pevně vložte do sklenic. Do každé přidejte 2 stroužky česneku, 4 plátky křenu, 2 větvičky kopru a půl čajové lžičky hořčice.

4. Nalijte do sklenic vychladlý nálev tak, aby okurky zcela zakryl. Poté sklenice pevně uzavřete a postavte na 24 hodin dnem vzhůru.

5. Po 24 hodinách okurky otočte zpět. První 3-4 dny je nechte při pokojové teplotě, aby se spustil proces fermentace. Poté sklenice přemístěte na chladné místo. Po 2-3 týdnech budou okurky hotové, ale nejlépe budou chutnat po měsíci. Díky tomuto triku hospodyňek jsou vždy dokonalé.

Nakládané okurky – vlastnosti

Udělejte to po uzavření sklenic a okurky budou dokonalé. Tak to dělají nejlepší hospodyňky.

Díky fermentaci získávají nakládané okurky mnoho cenných vlastností, které mají příznivý vliv na organismus. Seznamte se s vlastnostmi nakládaných okurek:

  • jsou přírodním probiotikem
  • podporují bakteriální flóru střev
  • posilují imunitu
  • zlepšují trávení
  • snižují náchylnost k infekcím
  • jsou bohatým zdrojem vitamínů C, K, A
  • obsahují hodně hořčíku, draslíku a vápníku
  • jsou nízkokalorické
  • podporují činnost jater

Nakládané okurky jsou přirozeným způsobem, jak podpořit organismus. Určitě stojí za to zařadit je do svého každodenního jídelníčku. Až budete příště nakládat okurky doma, určitě využijte triků hospodyňek a budou vynikající.

Udělejte to po uzavření sklenic a okurky budou dokonalé. Tak to dělají nejlepší hospodyňky.
Přesunout se na začátek