saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Vezmu cibuli a položím ji na víko. Nikdo nevěřil, že to opravdu funguje

Křupavá a zlatavá cibulová růže potěší nejen chutí, ale i vzhledem. Delikatesa inspirovaná americkými bary je ideální pro setkání s přáteli. Pokud hledáte nápad na něco originálního, tento recept je pro vás.

Obyčejná cibule v neobvyklém provedení

Cibulová předkrm získal obrovskou popularitu v amerických barech rychlého občerstvení, kde je známý jako „blooming onion“ – rozkvetlá cibule. Podává se jako předkrm.

Ačkoli vypadá působivě, její příprava není vůbec složitá. Stačí cibuli správně naříznout pomocí jednoduchého triku s víčkem od sklenice.

Namočením do vody ji necháte „rozkvést“. Právě tento proces jí dodává charakteristický tvar. Proto je v tomto receptu tak důležitá správná příprava.

Obsahuje vitamíny a brání vstřebávání cukru, ale Poláci ho ignorují. Právě teď je sezóna

Základem jsou samozřejmě velké cibule, které se po příslušném naříznutí a namočení během smažení krásně „rozvinou“. Než začnete krájet, zkontrolujte, zda máte vše potřebné.

Vezmu cibuli a položím ji na víko. Nikdo nevěřil, že to opravdu funguje

Ingredience

2 velké cibule

100 g mouky

2 vejce

100 ml mléka

1 čajová lžička soli

1 čajová lžička sladké papriky

½ čajové lžičky černého pepře

Rostlinný olej na smažení

Omáčka:

3 lžíce zakysané smetany

1 lžíce rajčatového koncentrátu

Špetka soli a pepře podle chuti (volitelně)

Proměňte cibuli v křupavou pochoutku

Nejprve cibuli očistěte a odřízněte konec s kořenem, aby cibule mohla stabilně stát na víčku od sklenice. Ostrým nožem cibuli podélně nařízněte, začněte shora, ale neprořízněte ji až na konec. Řezy opakujte napříč, až získáte několik „okvětních lístků“. Hotovou cibuli vložte do misky se studenou vodou a nechte hodinu odležet. Během této doby se cibule rozvine a bude vypadat jako květina.

Vezmu cibuli a položím ji na víko. Nikdo nevěřil, že to opravdu funguje

V jedné misce rozšlehejte vejce s mlékem. V druhé smíchejte mouku se solí, pepřem a paprikou. Pokud máte rádi ostřejší chuť, můžete přidat pálivou papriku. Cibuli vyjměte z vody a opatrně osušte papírovou utěrkou. Nejprve ji namočte do vejce a pečlivě pokryjte každý „okvětní lístek“. Poté cibuli obalte ve směsi mouky a koření, aby se rovnoměrně přilepila.

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Cibuli opatrně vložte do tuku – nejlépe lístky dolů. Smažte několik minut, dokud obal nezíská zlatohnědou barvu. Poté cibuli opatrně otočte a smažte spodní stranu po dobu 2–3 minut. Hotovou pochoutku přeneste na papírový ubrousek, aby okapal přebytečný tuk.

Nakonec připravte jednoduchou omáčku. Smíchejte zakysanou smetanu s rajčatovým protlakem a dochuťte podle chuti. Hotovo!

Vezmu cibuli a položím ji na víko. Nikdo nevěřil, že to opravdu funguje
Přesunout se na začátek