saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Nejlepší potraviny, které pomáhají přirozeně odstranit nadýmání a snížit otoky

Existuje několik potravin, které můžete mít doma a které jsou zdrojem probiotik nezbytných pro obnovení rovnováhy bakteriální flóry a prevenci menších i větších zdravotních potíží.

O probiotikách se hodně mluví a víme, že jsou velmi dobré, ale když přijde na jejich definici, většina lidí ve Španělsku, kteří je konzumují, není příliš přesná. Pro objasnění pojmu, probiotika jsou v podstatě dobré bakterie v našich střevech a jejich úkolem je obnovovat rovnováhu bakteriální flóry, aby se předešlo menším i větším zdravotním potížím. To je důležité pro zdravý a vyvážený život.

Nejlepší potraviny, které pomáhají přirozeně odstranit nadýmání a snížit otoky
odstranit nadýmání

Když je tato rovnováha narušena, projevy jsou velmi komplexní, od dráždivého tračníku po nadýmání; může to být způsobeno stresem, nesnášenlivostí nebo infekcemi, a její regulace pomocí určitých potravin bohatých na probiotika pomáhá jejich ochranné funkci.

Existuje řada potravin, které můžete mít doma a které jsou základním zdrojem probiotik pro obnovení rovnováhy bakteriální flóry a prevenci menších i větších zdravotních potíží.

Potraviny, které jsou zdrojem probiotik

Existuje mnoho běžných potravin, které jsou zdrojem probiotik. Například jogurt, zejména pokud obsahuje bifidus: pomáhá trávení a snižuje nadýmání. Můžete také zvolit kefír, fermentovaný „živý“ nápoj s konzistencí podobnou jogurtu. Má mnohem vyšší probiotický obsah: někteří lidé ho dokonce „pěstují“ doma, aby se rozmnožoval, a pak ho rozdávají v jakémsi řetězci dobré vůle. Lze ho také koupit v obchodě.

Kysané zelí je další skvělou pomůckou pro zhubnutí břicha a opětovné odhalení kolen při pohledu dolů. Jedná se o fermentované zelí, velmi oblíbené v německé kuchyni. Snižuje nadýmání a zlepšuje trávení, ale je třeba ho konzumovat nepasterizované, aby se zachovaly prospěšné bakterie.

Nejlepší potraviny, které pomáhají přirozeně odstranit nadýmání a snížit otoky

Nakládané okurky, klasická pochoutka aragonské kuchyně, jsou také velmi dobré pro střevní mikroflóru. Pro tento účel by však neměly být naložené v octu, ale ve slaném nálevu.

Nezapomeňte také na tvaroh, zejména pokud je na obalu uvedeno, že obsahuje aktivní kultury. Je velmi chutný například jako příloha k salátům nebo zelenině.

Dalšími potravinami, které jsou spojenci bakteriální flóry, jsou česnek, banány, oves nebo červená cibule. Probiotika obsahují také produkty, které se z Asie postupně dostaly do západní kuchyně, jako je kimchi (které také dodává vitamín C, karoteny a vápník), tempeh nebo miso, které je velmi oblíbené v japonské kuchyni ve formě polévky.

Mezi nejnovější trendy patří kombucha, nápoj, který je v Španělsku populární už tři nebo čtyři roky. Jedná se o fermentovaný čaj s fruktózou, který se podává v různých ovocných příchutích. A konečně natto je v naší zemi jedním z nejvzácnějších: pochází ze sóji a fermentuje ho bakterie bacillus subtilis. Obsahuje probiotika, vitamíny a esenciální aminokyseliny, ale není pro všechny chutě: silný zápach a kašovitá konzistence odrazí mnoho potenciálních spotřebitelů.

Nejlepší potraviny, které pomáhají přirozeně odstranit nadýmání a snížit otoky
Přesunout se na začátek