saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Ideální ovoce pro produkci kolagenu a vitamínu C, které posilují klouby a kosti

Kolagen je bílkovina přítomná v kostech, kloubech a chrupavkách, které se při udržení jeho zdravé hladiny posilují.

Kolagen je v poslední době velmi populární, je motorem dobré pohody. Je to bílkovina, která se nachází v kostech, kloubech a chrupavkách, které se posilují, pokud se podaří udržet jeho hladinu na zdravé úrovni. S postupem času se však jeho produkce snižuje a kolagen se stává křehčím. Z toho vznikají problémy s kostmi, bolesti kloubů, ztráta pružnosti kůže a další potíže. Na trhu je mnoho módních kolagenových doplňků, které lze zakoupit a které pomáhají tyto procesy zastavit, ale správná výživa může přinést úžasné výsledky přirozenou cestou.

Mezi četnými produkty obsahujícími kolagen, vitamíny (zejména vitamín C) a živiny vyniká jeden, který se již stal běžnou součástí španělské stravy, ačkoli ještě před třemi desítkami let byl považován za exotické ovoce kvůli svému původu z našich protinožců. Jedná se o kiwi, pocházející z jižní části Číny.

Toto slovo také označuje nelétavého ptáka, endemického pro Nový Zéland, velikosti slepice a s rozcuchaným peřím, který by v 80. letech byl skutečnou fantazií. Ve skutečnosti se obyvatelé Nového Zélandu v hovorové řeči nazývají kiwi.

Ideální ovoce pro produkci kolagenu a vitamínu C, které posilují klouby a kosti

Výhody kiwi

Podle údajů prestižní americké kliniky Mayo Clinic je kiwi také bohaté na vlákninu, draslík a vitamín E, proto se používá k prevenci zácpy, což je asi jeho nejznámější použití. Kromě toho pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a regulovat krevní tlak. Na druhou stranu, jeho sytost pomáhá těm, kteří se snaží dodržovat dietu a nejíst mezi jídly.

Zelené kiwi obsahuje podle studie madridské univerzity Complutense dvakrát více vitamínu C než pomeranč. Novozélandská univerzita Otago také potvrzuje účinnost tohoto vitamínu, který dodává energii a stimuluje produkci endorfinů, což dokonce zlepšuje náladu.

Podrobnější informace o všech výhodách konzumace tohoto ovoce, se zaměřením na podporu gastrointestinální funkce, najdete v této zprávě zveřejněné v Národní lékařské knihovně USA.

Ideální ovoce pro produkci kolagenu a vitamínu C, které posilují klouby a kosti
Přesunout se na začátek