saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Odborníci na výživu to potvrdili. Tyto konzervované ryby jsou nejzdravější

Konzervované ryby si spojujeme s jídlem na cesty a obvykle je nepovažujeme za součást domácího oběda nebo večeře. Ukazuje se, že to je velká chyba. Podle odborníků na výživu jsou některé z nich skutečným pokladem zdraví a měly by být vždy k dispozici v kuchyňské skříňce.

Konzervovaný tuňák

Ryby se na českých stolech objevují nejčastěji v pátek. Ostatní dny Češi dávají přednost jiným potravinám, například kuřeti nebo vepřovému masu. A pokud si přesto vyberou rybu, nejčastěji sáhne po lososovi nebo tresce. Mezitím se ukazuje, že podceňované ryby v konzervách mohou být také cennou a chutnou variantou pro každodenní stravu.

Odborníci na výživu to potvrdili. Tyto konzervované ryby jsou nejzdravější

Jednoduchý a rychlý způsob přípravy jídla

Konzervovaná ryba je rychlá a praktická příloha k jídlům – je již předem připravená, stačí ji otevřít a přidat do jídla. Další výhodou je příznivá cena, díky které je výhodnou volbou nejen pro zdraví, ale i pro domácí rozpočet. Čerstvá ryba bývá drahá, což odrazuje mnoho spotřebitelů, proto jsou konzervované varianty rozumnou a ekonomickou alternativou – bez ztráty nutriční hodnoty.

Výsledky výzkumu jsou jednoznačné. Konzervovaná ryba stojí za to

Výzkumy ukázaly, že konzervovaná ryba je stejně jako čerstvá bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin a cenných bílkovin a představuje vynikající alternativu k jiným, často dražším variantám.

Nejzdravější ryby v konzervách

První místo obsadily sardinky. Odborníci na výživu zdůrazňují jejich vysoký obsah omega-3 mastných kyselin a vápníku, který podporuje zdraví a kosti. Jsou bohaté na bílkoviny, proto mohou úspěšně nahradit maso v každodenním obědě. Jsou také ideální k snídani nebo večeři – můžete je přidat do sendviče s oblíbenými přísadami nebo připravit s těstovinami, česnekem a citronovou šťávou.

Odborníci na výživu to potvrdili. Tyto konzervované ryby jsou nejzdravější

Navzdory vysoké nutriční hodnotě jsou sardinky stále podceňovány a na polský stůl se dostávají méně často než například treska. Jiné ryby jsou v České republice mnohem oblíbenější. Příkladem může být sleď, který se umístil na druhém místě v žebříčku. Bylo poznamenáno, že je bohatý na selen, vitamíny D a B12 a je také zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Na seznam se dostaly také losos, treska a tuňák.

Odborníci na výživu to potvrdili. Tyto konzervované ryby jsou nejzdravější
Přesunout se na začátek