saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

saffronindickarestaurace

Blog o zdravé výživě nabízí recepty, tipy, diety a informace o živinách pro zlepšení zdraví a pohody.

Salát z květáku a vajec je lepší než salát „Caesar“ nebo řecký. Můžete ho jíst pořád

V létě máme větší chuť na lehká jídla. Salát z květáku je předkrm, který může úspěšně nahradit večeři nebo dokonce oběd. Navíc se dá snadno upravit. Díky tomu si na něm pochutná celá rodina.

Sezóna květáku v České republice trvá od jara do podzimu. Můžete ho jíst nejen s strouhankou, ale i v jiných variantách. Dobrý salát z květáku s velkým množstvím vajec se hodí především na grilování. Skvěle se hodí k uzenině nebo voňavé vepřové krkovičce. Hodí se také jako příloha k pečenému sýru.

Salát z kapusty a vajec s hrstkou rajčat – bude barevný a chutný

Salát z květáku a vajec je lepší než salát „Caesar“ nebo řecký. Můžete ho jíst pořád

Hlavní období sklizně kapusty je v létě a na začátku podzimu. To je nejlepší čas na pokrmy z této zeleniny. Salát z kapusty a vajec – rychlá předkrm, který se určitě hodí při letních večírcích s blízkými. Jeho příprava zabere jen pár minut.

Důležité je, že tento salát je třeba před podáváním uchovat v ledničce. Pak bude mnohem chutnější. Pojďme se pustit do přípravy:

Ingredience:

  • 5 vařených vajec;
  • 1 barevný zelný;
  • sůl, pepř;
  • majonéza podle chuti;
  • smetana – několik lžic;
  • 10 cherry rajčat.

Příprava:

  • Barevný zelný umyjte, rozdělte na malé kousky. Uvařte v osolené vodě. Poté vodu slijte a dejte do misky.
  • Vejce oloupejte, nakrájejte a přidejte k květáku.
  • Přidejte umytá a nakrájená rajčata.
  • Smíchejte smetanu s majonézou. Přidejte koření. Vše důkladně promíchejte. Přidejte k ostatním ingrediencím a promíchejte.
  • Hotový salát dejte na chvíli do lednice, aby vychladl.

Salát z syrového květáku – připravíte ještě rychleji

Salát z květáku a vajec je lepší než salát „Caesar“ nebo řecký. Můžete ho jíst pořád

Salát z květáku nemusíte nutně připravovat z vařené zeleniny. Syrový květák můžete bez obav jíst. Má křupavou texturu, díky čemuž se dobře hodí k různým omáčkám.

Salát z květáku – recept:

Ingredience:

  • 300 g květáku;
  • sůl, pepř;
  • 1 cibule;
  • 2 mrkve;
  • 1 čajová lžička medu;
  • majonéza podle chuti.

Příprava:

  • Barevnou kapustu důkladně umyjte a nastrouhejte.
  • Mrkev oloupejte, umyjte a nastrouhejte.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno.
  • Smíchejte všechny ingredience.
  • Přidejte majonézu, med, koření.
  • Vše promíchejte.

Kam vyhodit plechovku od konzerv? Poláci stále dělají chybuČTĚTE NA GAZETA.PL

Salát z květáku a kukuřice – dobrý start do dne

Salát z květáku a vajec je lepší než salát „Caesar“ nebo řecký. Můžete ho jíst pořád

 

Salát z květáku a kukuřice – další varianta svačiny, která bez problémů nahradí i snídani. Ingredience můžete měnit podle vlastní chuti. Zde je příklad:

Ingredience:

  • 1 plechovka kukuřice;
  • 1 květák;
  • 4 vařená vejce;
  • sůl, pepř podle chuti;
  • několik lžic majonézy;
  • několik lžic zakysané smetany;
  • zelená cibule;
  • 1 červená paprika.

Příprava:

  • Barevný květák umyjte a nastrouhejte (můžete použít vařený květák).
  • Vejce oloupejte a nakrájejte.
  • Cibuli šalotku umyjte a nakrájejte nadrobno.
  • Papriku umyjte, odstraňte semínka. Nakrájejte na kostky.
  • Smíchejte všechny ingredience a dochuťte podle chuti.
Salát z květáku a vajec je lepší než salát „Caesar“ nebo řecký. Můžete ho jíst pořád
Přesunout se na začátek