Jogurtové palačinky jsou jednoduché na přípravu a velmi chutné!
Sladké palačinky jsou skvělým nápadem na snídani, lahodný dezert nebo originální předkrm. Tento recept se trochu liší od klasického. Do těsta na palačinky se místo mléka přidává úplně jiná ingredience, díky které jsou velmi chutné. Jogurtové palačinky jsou novinkou, která si nyní dobývá polské kuchyně. Zde je jednoduchý a rychlý recept na palačinky z přírodního jogurtu.
Lze připravit palačinky z přírodního jogurtu?
Pokud se ptáte, zda je možné přidat jogurt místo mléka do palačinek, odpověď najdete v tomto jednoduchém receptu. Příprava jogurtového těsta na palačinky není složitá a připomíná tradiční recept. Palačinky s přídavkem přírodního jogurtu jsou nadýchané a o něco silnější. Jsou měkké a mají mírně sladkou chuť. Proto se nejlépe hodí k ovoci, džemům a sladkým tvarohovým krémům.
Z čeho připravit jogurtové palačinky?
Abyste podle tohoto receptu připravili spoustu jemně sladkých palačinek, musíte si nakoupit několik základních surovin. Seznam ingrediencí není dlouhý a potřebné suroviny lze koupit v malých i velkých obchodech. Jsou k dostání po celý rok. Možná je máte všechny doma, takže ani nemusíte chodit do obchodu.
Co potřebujete k přípravě domácích palačinek bez mléka? Seznam ingrediencí obsahuje šest produktů a olej na smažení.
- Suché ingredience – pšeničná mouka, cukr, kypřicí prášek
- Tekuté ingredience – vejce, přírodní jogurt, perlivá voda
Jak připravit jogurtové palačinky?
Recept na chutné domácí palačinky z jogurtu není složitý. Příprava je stejná jako u klasických receptů. Jak připravit palačinky z jogurtu na pánvi? Stačí si vybrat tento jednoduchý recept a za půl hodiny si můžete vychutnat lahodnou chuť domácích palačinek z přírodního jogurtu.
Prvním krokem je příprava palačinkového těsta s přidáním jogurtu a jeho odležení po dobu čtvrt hodiny, aby odpočinulo. Díky odležení mouka nabobtná a těsto bude pružné. Palačinky z odleželé těsta se také lépe smaží. Poté na pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte těsto, tvořící palačinky. Hotovo!
INGREDIENCE
- 200 g přírodního jogurtu
- 2/3 sklenice perlivé vody
- 3/4 sklenice pšeničné mouky
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru
- špetka prášku do pečiva
- olej na smažení
PŘÍPRAVA KROK ZA KROKEM
- Do mísy prosejte pšeničnou mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidejte vejce, sodovku a přírodní jogurt. Smíchejte ingredience do hladkého těsta.
- Těsto odstavte na 15 minut, aby odpočinulo.
- Na pánvi rozehřejte olej a smažte na něm porce těsta, tvořící poměrně tenké palačinky. Smažte z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Podávejte s čerstvým sezónním ovocem, šlehačkou nebo sladkým tvarohem.