Obsahují také zdravé tuky a vlákninu a pomáhají kontrolovat hladinu škodlivého cholesterolu a triglyceridů.
Účinek kolagenu v našem těle je podobný švýcarskému armádnímu noži: slouží mnoha účelům. Tento protein chrání a posiluje tkáně, od kůže po krevní cévy , ale také klouby a kosti, a má mnoho dalších užitečných použití. Ale po 40 letech lidé začínají pozorovat, že se produkce kolagenu zpomaluje, proto je důležité jej přijímat zvenčí, aby byly uspokojeny potřeby organismu. A nejde jen o to, aby se člověk uchyloval výhradně k doplňkům, které mohou být prospěšné, ale také o to, aby ho hledal v přírodě. Existuje mnoho produktů, které podporují tvorbu kolagenu v těle. Tři z těchto produktů jsou ořechy, které se ve Španělsku hojně konzumují.
Mandle , kešu a pekanové ořechy jsou velmi oblíbené v Americe a hojně se používají v pečení . Optimální denní dávka těchto ořechů je asi 30 gramů.
Kešu
Kešu obsahují měď, další stimulátor produkce kolagenu , a pomáhají tonizovat pokožku. Stejně jako jejich dva společníci obsahují také zdravé tuky a pomáhají kontrolovat „špatný“ cholesterol a udržovat triglyceridy pod kontrolou. Jako by toho nebylo dost, podle indické studie zveřejněné Národním institutem zdraví (NIH) mohou také pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi u pacientů s diabetem 2. typu.
Mandle a jejich přínosy
Ořechy jsou bohaté na zdravé tuky a tyto tři přinášejí mnoho dalších dobrých zpráv. Například mandle obsahují vitamín E, který je spojencem proti oxidaci buněk . Obsahují také zinek, který je velmi účinný při syntéze kolagenu, a omega-3 mastné kyseliny.
Vliv pekanových ořechů na zdraví
Kromě vynikající chuti, kterou mají všechny tři druhy ořechů, pekanové ořechy obsahují vlákninu, antioxidanty a další méně známou mastnou kyselinu než omega-3 : omega-9, která chrání kardiovaskulární systém.
Kešu obsahují měď, další stimulátor produkce kolagenu , a pomáhají tonizovat pokožku. Stejně jako jejich dva společníci obsahují také zdravé tuky a pomáhají kontrolovat „špatný“ cholesterol a udržovat triglyceridy pod kontrolou. Jako by toho nebylo dost, podle indické studie zveřejněné Národním institutem zdraví (NIH) mohou také pomoci kontrolovat hladinu cukru v krvi u pacientů s diabetem 2. typu.